Banana Nut Bread

BananaNutBread 600PX

Favoriten direkt från ugnen eller från brödrosten dagarna efter baket.

De ingredienser som du behöver är:

  •  Vetemjöl, 250 gram
  • Bikarbonat, 5 gram
  • Salt, 3 gram
  • Lätt övermogna bananer, 550 gram
  • Valnötter eller cashewnötter, 60 gram
  • Rumsvarmt smör, 120 gram
  • Ljust Muscavadosocker, 130 gram
  • Ägg, 120 gram

 Arbetsprocess

Ugnen sätter på 170 grader. Har du funktionen varmluftsugn så är det att föredra. Smöra en avlång bakform på 1,5 liter. Ströbröa (finns det ordet?) eller mjöla kanterna och sätt därefter ett bakplåtspapper i botten. Det blir väldigt mycket enklare att få ut kakan då ☺

  1. Vetemjöl, bikarbonat och salt siktas ned i en bunke
  2. Mosa bananerna väl i en andra bunke
  3. Hacka nötterna till lagom storlek
  4. Vispa muscavadosockret och smöret till en fluffig konsistens i en tredje bunke
  5. Vispa ned ett ägg i taget i smörblandningen
  6. Tillsätt de mosade bananerna och slutligen även mjölblandningen och nötterna
  7. Rör ihop till en jämn smet, fördela smeten jämnt i formen
  8. Grädda mitt i ugnen i ca 45-50 minuter beroende på din ugn. Ugnar brukar vara egensinniga så det gäller att prova sig fram. Kontrollera att brödet är genomgräddat med en provsticka

Låta brödet vila i en 10-15 minuter innan du stjälper upp det på ett galler och låter det svalna.

Brödet blir fantastiskt saftigt och framför allt gott!