Easing into Yin Yoga

Yin

Yinyoga är en lättsam, återhämtande och terapeutisk yogaform som främst handlar om att ge sig hän och släppa taget för att slappna av i kropp och sinne. Den fungerar utmärkt som en motvikt till de yangbaserade, mer fysiskt krävande yogaformerna. Genom att balansera yin-vila, och yang-aktivitet ökar vårt välbefinnande i livet.

Yinyoga består av en serie passiva ställningar som utförs med en lätt, mjuk stretch, i stillhet och med medveten närvaro. Antalet positioner är få och de flesta utförs sittande eller liggande på mattan. Vi håller varje position i minst 3-5 minuter ibland längre.

I yinyogan vill vi komma åt kroppens fascia, bindväv. Vi uppnår detta genom att inte gå så djupt in i stretchen, undvika ytterlägen och hålla positionen en längre stund. Fokus i ställningarna brukar generellt ligga på området runt höfter och ländrygg. Dessa är särskilt rika på bindväv och är ett område som ofta kännetecknas av mycket fysiska såväl som emotionella spänningar.

Fördelar med yinyoga är …

Enkelt att utföra, passar alla
Lugnande och balanserande för kropp och sinne
Djupare avslappning
Skapar ett inre lugn, minskar stress och oro
Ökar rörligheten i kroppen, speciellt lederna och höfter
Bättre smörjning och skydd av leder
Ökad flexibilitet i leder och bindväv
Frigörande av fascia hela kroppen
Större uthållighet

Yinyoga passar alla. Vi är alla unika och behöver därför modifiera yogapositionerna efter våra kroppar. Med hjälp av olika hjälpmedel såsom filtar och bolster anpassar vi positionerna efter de egna förutsättningarna.

Grupperna är små och personliga, vi är max 12 personer.

 

Kursen startar onsdagen 23 januari 17.00.

Kurs om 7 tillfällen.

Tid: onsdagar 17.00 – 18.15

Kostnad: 800:-

Kurskostnad för ungdomar under 18 år, studenter, pensionärer och arbetslösa: 600:-

Anmälan till kursen gör du via e-mail på info@yogicorner.se

Spara