Yin Yoga – Restorative

Restorative Yoga är en meditativ och terapeutisk form av yoga där vi slappnar av och ger oss möjlighet till fysisk, mental och själslig återhämtning. De mjuka och avslappnande positionerna ger kropp och sinne maximal avlastning. Restorative Yoga är en yogaform som passar alla.

Många viktiga biologiska processer som bidrar till att hålla oss friska, skadefria och generera ett allmänt välmående är beroende av återhämtning. Genom vila och avslappning stimulerar vi det parasympatiska nervsystemet och hjälper oss att skapa en lugnare och mer behaglig fysisk och mental balans i oss själva. Både kropp och sinne behöver återhämtning för att fungera.

Vi placerar oss i sköna, bekväma och avslappnande positioner där vi håller varje position under en längre tid, minst 10 minuter och ända upp till 30 minuter. Då vi i positionerna är fullständigt bekväma och avlastade i kroppen, kan vi verkligen slappna av och ”sjunka in” i positionen.

I Restorative Yoga använder vi flera hjälpmedel för att avlasta kroppen i postionerna. Att använda klossar, filtar, bolster och kuddar är viktigt för att verkligen kunna slappna av fullt ut. I avslappningen ligger nyckeln till återhämtningen.

Restorative Yoga är ett bra komplement till din vanliga yogapraktik och träning, ett effektivt verktyg om du känner dig stressad, har skador i kroppen, har sömnproblem eller liknande.

Grupperna är små och personliga, vi är max 6 personer.

Kursen startar torsdag 12 oktober kl. 16.00.

Kurs på 10 pass.

Tider: torsdagar 16.00 – 18.00

Kurskostnad: 1500:-

Kurskostnad för ungdomar under 18 år, studenter och arbetslösa: 1200:-

Anmälan till kursen gör du via e-mail på info@yogicorner.se